Kierrätystä

Pena tuijottaa siskoaan epäuskoisen näköisenä. Sitten hänen katseensa siirtyy kuormalavakasaan. Sen jälkeen takaisin Charlottaan.



"Siis tarkoitatko todella, että me puretaan noista käytetyistä kuormalavoista laudanpätkiä ja kasataan ne uudelleen mökin ulkovuoraukseksi?"

Charlotan mielestä siinä nyt ei ole mitään omituista.

"Nehän menisi muuten ihan hukkaan, nythän ne saa kierrätettyä. Sitä paitsi sain ne ilmaiseksi teollisuusalueen varastolta. Äkkiäkös ne nyt tuosta purkaa."

Penan ilme vääristyy entisestään. "Siis meinaat että sitten me oikeasti kiinitetään ne pätkät tuonne seinään? Tajuatko yhtään minkä näköiseksi toi mökki tulee?"

"Hei kuule, ei se ainakaan tuon pahemmaksi mene kuin nyt. Hihat heilumaan vaan niin saadaan valmistakin joskus."


Charlotta haluaa olla vakuuttava eikä ymmärrä mikä tässä voisi olla ongelma. Severi ottaa pari askelta takavasemmalle ja yrittää sulautua jonnekin viereiseen pensaaseen. Onnistuen varsin huonosti.

"Sano säkin nyt jotakin Severi." Charlotta ehtii sanomaan tukipyyntönsä ensin ääneen.

Severi ei haluaisi sekaantua sisarusten vääntöön, mutta toteaa tilanteen liian myöhään. Verisuonet pullistuvat hieman dinosauruksen sikiön alla ja hikilaikut leviävät kainaloissa. Severi mutisee jotain ja siirtyy kohti kuormalavakasaa.

Pena vaikuttaa alistuneemmalta ja tarttuu ensimmäiseen kuormalavaan.

Eipä kai tässä muutakaan vaihtoehtoa ole, hän miettii. Mies lohduttautuu ajatuksella, että kyseessä on vain yksi päivä ja muutama tunti.

Charlotten kierrätysinto alkaa mennä turhan pitkälle. Penasta jotenkin tuntuu että kyse on jostain muustakin kuin vain luonnonsuojelusta...