Nyt riitti


Severi ja Pena ovat äheltäneet jauhelihakeittoepisodin [mikä sana] jälkeen kuormalavojen laudat irti.


Charlotte istuu varsin runsaasti osumaan ottaneessa rottinkituolissa pihalla. Tuoli on viettänyt koko pitkän talven ulkona ja sen todella huomaa.

Charlottalla on taipumus hamstrata tavaraa pihamaalle, jos sitä vaikka joskus tarvitsee. Siksi ympäristölautakunta lienee asiasta huomautuksen antanutkin.

"Sori nyt kauheesti että en voi osallistua tähän mutta tää mun sormi on kyllä aika iso ongelma," Charlotta toteaa tuolin natinan keskeltä vaihtaessaan asentoa.

Pena epäilee astianpesukoneen lihapiikkitarinaa edelleen ja yhä enemmän...

"Missäs sulla on nauloja jos me meinataan nää pätkät saada tohon seinään kiinni?" Pena on varma, että Charlotalle ei ole tullut koko kysymys pieneen mieleenkään. Kuinka väärässä hän onkaan.

Charlotte katsoo veljeään kuin vajaamielistä: "Noista vanhoista laudoista revitään tietenkin naulat irti ja käytetään näihin uusiin. Tosin ne pitää sitten ensin oikaista."


Pena vastaa Charlotan lauseeseen vähintäänkin yhtä vajaamielistä katsoen.

[Kirjoittaja suorastaan huvittuu tilanteesta. Miten eri planeetalta voikaan kaksi ihmistä olla?]

Jokin naksahtaa Penan päässä. Sen naama punehtuu hieman kun se kävelee sisään ja toteaa Lissulle, että talkoot taisi olla sitten tässä. Kattilaa pesemässä ollut Lissu on täysin tietämätön tilanteesta, mutta nähtyään Penan ilmeen sulkee jo avautuneen suunsa.

Sanaakaan sanomatta Pena marssii ulos ja Lissu perässä.

Ulkona Lissu sanoo Charlotalle jotain mitä kukaan paikallaolijoista ei muista jälkeenpäin.

Puutarhamökin pihalle jäävät tuijottamaan vain Charlotta ja Severi.

Tihkusade jatkuu taas.